Raitilla.fi header logo - Koskenkylä, Lehtola, Muittari, Riekko

Todii! Kesä tulee!

Polttaa! Kesäkatu miestä kosteaa höyryä nousee tiestä! Paitsi täällä maaseudulla! Täällä polttaa vain kuumat kivet, hiekka ja lapion metallinen varsi! Hyvää kesänalkua Koskenkylä ja lähialueet!

Tänään kun kirjoitan on 11:sta toukokuuta, eli varsinaiseen kesäkuuhun on enää jäljellä 20 päivää! Jes! Luonto on jo vihjannut intiaanikesästä lämpimällä keväällä ja kuka tietää vaikka saisimme nauttia oikein kuumasta kesästä tänä vuonna.

Viime talven jälkeen se on erittäin tervetullut lisä!

Minulle kesän alkamisen merkki on kukon kiekuminen naapurista sekä traktorin lempeä hurina. Itselläni ei traktoria ole, vaikka sellaisesta kovasti jo haaveilen, mutta naapurilla sellaisen pörisee. No. Jos tarkkoja ollaan niin puutarhatraktori löytyy, mutta sitä nyt ei kehtaa kunnon traktoriksi sanoa vakavalla naamalla.

Lapion polttelu on siinäkin mielessä mukava ajatus, koska piakkoin lapio alkaa laulamaan kasvihuoneen laittamisen merkeissä. Viime syksynä minä ja parempi puolisko hankimme tarpeet kasvihuonetta varten ja sen pohjaa varten pitäisi lapion huiskua oikein urakalla.

Tuosta muistinkin, pitääkin soittaa K-Raudalle soittaa ja kysyä missä tilaamani kottikärryt viipyvät. Toimitusaika piti olla 5 tuntia, nyt on kulunut useampi päivä– olen hieman malttamaton luonteeltani ja haluaisin jo päästä hommiin.

No. Ei kun kännykkä käteen ja soittamaan. Oikein mukavaa kesän alkua kaikille!

Tietoa kirjoittajasta: Janne Honkonen

Kirjoittaja on Saarijärven Koskenkylällä rentoa maalaiselävää elelevä ja omaa tilaa pyörittävä isäntämies, jonka perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja puutarhatraktori. Rakkaita harrastuksina ovat liikunta ja monipuolinen taiteen harrastaminen. Tutustuu mielellään ihmisiin mutta kärsii kroonisesta ujoudestaa. Kiltti ruokittuna ja murisee nälkäisenä.