Raitilla.fi header logo - Koskenkylä, Lehtola, Muittari, Riekko

Jytinää ja käärmeitä

Ystävät, rakkaat, kylänmiehet– tänään jytisee! Näin roomalaisittain aloitetulla viestillä tavoitan kaikki tutut ja naapurit siitä, että tänään meillä Suomessa ukkostaa. Salamointia, jytinää ja ehkä jopa sadetta. Minä rakastan ukkosta.

Korjataan äskeinen

Minä rakastan ukkosta niin kauan kuin se ei riko kaikkia sähkölaitteitani. Taannoin yhtenä kesänä meiltä meni kaksi televisiota, digiboksi, yksi tietokone, paljon tietokoneen lisälaitteita, verkkokaapelia monta metriä ja jotain muuta vielä. Vakuutus korvasi pienen osan. Jäi ketuttamaan.

Mutta ilmiönä ukkonen on upea, nautittava luonnonilmiö– vaarallinen, mutta upea. Muistakaahan siis tänään 17.05. Torstaina irroitella sähkölaitteet verkosta. Mikäli teillä on tietotekniikkaa joka käyttää verkkokaapeleita, suosittelen irroittamaan myös irroittamaan kyseiset kaapelit irti myös.

Myös käärmeet ovat palanneet!

Vaimokulta äsken töihin lähdessään soitti handsfreellä autosta, että oli tuossa Koskenkylän sillan lähellä nähnyt tiellä kyykäärmeen ja muistutti pitämään silmät auki. Eli naapurit rakkaat, katsokaa jalkoihinne ja pienten ihmisten jalkoihin kun liikutte ulkona. Vaikka Kyykäärme ei ole mikään musta mamba, se on Euroopan yleisin myrkkykäärme ja purema voi vaarantaa terveyden.

Kyy ensisijaisesti yrittää paeta tilanteesta eikä tieten tahtoen halua purra ihmistä, mutta varovaisuus näin kesäkaudella läpykkäiden ja shortsien suhteen ei ole huono asia. Jos näet kyyn, sen voi yrittää vangita Y-mallisen kepin ja roskapussin avulla, ja jos mikään muu ei auta, niin ottaa nirrin pois. Kyyn tappaminen ei ole kiellettyä mutta se on hyvä tehdä ”humaanisti”.

Jos minulta kysytään niin nirri pois on aina parempi vaihtoehto mitä tulee myrkyllisille eläimille koska haluan suojella omaa poppootani vaikka luonto ja eläimet ovatkin tärkeä asia.

Kahvi ja kesä

Itselläni vähän huono yö takana joten kahvin voimalla menee tämäkin päivä eteenpäin. Mutta näin. Ukkosta ja käärmeitä. Hyvää torstaipäivää.

Linkkejä ja ohjeita

Miten toimia jos kyykäärme puree

Tietoa kirjoittajasta: Janne Honkonen

Kirjoittaja on Saarijärven Koskenkylällä rentoa maalaiselävää elelevä ja omaa tilaa pyörittävä isäntämies, jonka perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja puutarhatraktori. Rakkaita harrastuksina ovat liikunta ja monipuolinen taiteen harrastaminen. Tutustuu mielellään ihmisiin mutta kärsii kroonisesta ujoudestaa. Kiltti ruokittuna ja murisee nälkäisenä.